یکی از معضلات خرید گوشی در بازار ایران، مطمئن نبودن از کالای اورجینال، رفرش یا ریپک است. گوشی های تمام کمپانی های بزرگ گوشی سازی به خصوص برند اپل در برخی از مواقع ممکن است در خط تولید با مشکل مواجه شوند و ایراداتی داشته باشند، سازندگان هم این را قبول دارند و گوشی را رایگان برای مشتری تعویض خواهند کرد. اما تکلیف گوشی هایی که نقص فنی دارند و به شرکت سازنده برمی گردند چیست؟ سرنوشت این گوشیها چه می شود؟ آیا آن ها را باز می کنند و از اجزایش در دیگر گوشی ها استفاده می کنند؟ دانستن پاسخ این سوالات می تواند به شما در آشنایی بیشتر با آیفون ریفربیش شده کمک فراوانی کند. از این رو در این مطلب قصد داریم تا به بررسی دقیق این موضوع بپردازیم. تعمیر موبایل اپل در سریع ترین زمان و با بالاترین کیفیت انجام می شود.
آیفون ریفربیش شده (Refurbished) یا گوشی رفرش شده چیست؟
فرض کنید یک آیفون نو خریده اید، آن را باز می کنید و متوجه یک مشکل در ظاهر یا سخت افزار آن مانند دوربین یا نمایشگرش می شوید، این مشکل طبیعتا در خط تولید شرکت سازنده رخ داده است و آن کمپانی موظف است گوشی سالم تحویل مشتری دهد.
پس در صورت رخ دادن این مشکل، شما می توانید گوشی تلفن همراه آیفون خود را به شرکت اپل بازگشت دهید و یک گوشی کاملا نو تحویل بگیرید. اما گوشی ای که مرجوع می شود و نقص فنی دارد، در شرکت مادر تعمیر و رفع نقص می شود و با یک علامت یا نوشته منحصر به فرد دوباره با قیمت بسیار پایین تر روانه بازار می شود. به این نوع گوشی ها، گوشی های رفرش شده یا Refurbished می گویند.
مشکل استفاده از آیفون ریفربیش شده چیست؟
آیفون ریفربیش شده هیچ فرقی در اصالت و کیفیت کالا با دیگر محصولات ندارند، فقط در تولید آن ها مشکلی پیش آمده و دچار نقص جزئی شده است که قابل حل است و زمانی که توسط شرکت مادر تعمیر می شود، خیالتان از این بابت راحت باشد که آیفون ریفربیش شده هیچ مشکلی نخواهد داشت. این گوشی ها هر مشکلی که داشته باشند توسط شرکت سازنده با همان تکنولوژی و کیفیت قطعات تعمیر می شوند و در اصل تفاوتی با گوشی های دیگر ندارند.
چجوری بفهمیم آیفون ریفربیش شده است؟
در خارج از ایران که تشخیص این گوشی ها بسیار راحت است، زیرا نمی توانند جعبه را عوض کنند و روی آن ها نوشته شده که آیفون ریفربیش شده است. اما در ایران متاسفانه خرید این گوشی ها ناخواسته است و طبق خواسته مشتری این گوشی ها فروخته نمی شوند. به همین دلیل این گوشی ها با جعبه گوشی رفرش نشده فروخته می شوند و مشتری شاید هیچ وقت نفهمد که چه کلاه بزرگی سرش رفته است.
برای جلوگیری از ای کلاه برداری تنها یک روش وجود دارد، شناسایی این مدل گوشی ها و نخریدن آن ها؛ با نخریدن این مدل گوشی ها افراد سودجو متوجه می شوند که مردم آگاهی دارند و چنین کاری را انجام نمی دهند چون برایشان سودی نخواهد داشت.
راحت ترین راه های تشخیص گوشی های رفرش شده در ابتدا این است که به جعبه گوشی دقت کنید؛ علت توجه به این نکته این است که شرکت اپل گوشی های رفرش خود را با کلمه Refurbished نشانه دار می کند و همچنین جعبه این دستگاه ها ساده تر از جعبه محصولات رفرش نشده است. همین طور جعبه های تقلبی از فونت های شبیه به جعبه اصلی استفاده می کنند اما دقیقا نمی توانند همان فونت را استفاده کنند و اگر با دستمال مرطوب روی آن بکشید رنگ نوشته ها محو می شود.